Indholdsfortegnelse:

I monopolistisk konkurrence er efterspørgselskurven?
I monopolistisk konkurrence er efterspørgselskurven?
Anonim

Et monopolistisk konkurrencedygtigt firmas efterspørgselskurve er nedadgående, hvilket betyder, at det vil opkræve en pris, der overstiger marginalomkostningerne. … På et monopolistisk konkurrencepræget marked er efterspørgselskurven nedadgående. I det lange løb fører dette til overkapacitet.

Er efterspørgselskurven for en monopolist elastisk?

Rent monopol: efterspørgsel, indtægter og omkostninger, prisfastsættelse, profitmaksimering og tabsminimering. For en sælger på et rent konkurrencepræget marked er efterspørgselskurven fuldstændig elastisk og derfor vandret i en pris-mængde-graf.

Hvorfor er efterspørgselskurven i monopolistisk konkurrence mere elastisk?

Som vi ved, er der i monopolistisk konkurrence et stort antal nære substitutter, og i monopol er der ingen tætte substitutter. Derfor er efterspørgselskurven under monopolistisk konkurrence mere elastisk end under monopol … Når en virksomhed kun kan sælge mere ved at sænke prisen, er AR-kurven nedadgående.

Er en monopolistisk efterspørgselskurve vandret?

Mens en perfekt konkurrencedygtig virksomhed står over for en enkelt markedspris, repræsenteret ved en horisontal efterspørgsel/marginal indtægtskurve, har et monopol markedet helt for sig selv og står over for den nedadgående hældning markedsefterspørgselskurve.

Er efterspørgslen elastisk eller uelastisk i monopolistisk konkurrence?

På grund af udvalget af lignende tilbud er efterspørgslen meget elastisk i monopolistisk konkurrence. Med andre ord er efterspørgslen meget lydhør over for prisændringer.

Anbefalede: